A babák szoktak sírni hasfájás miatt. Vajon miért az az első gondolatunk, hogy ez természetes, csak hasfájós a baba. A leggyakoribb magyarázatok: ilyen fajta, nincs jól megbüfiztetve, túleszi magát, felkapattad. Azt javaslom, ne várjuk meg a 3 hónapos kort ölbe tett kézzel, hogy majd elmúlik. Gyanakodjuk! Lehet, hogy beteg, fertőzése van vagy allergiás. Minden esetre az aktív hozzáállás, a válaszkereső magatartás és a pszichés befektetés megtérül, ha a gyermekünk egészsége a kérdés. Ha nem találunk semmit, talán 3 hónapos korra tényleg el is múlik. A következő bejegyzésekben saját történetünket is elmesélem, hogy világosabb kép alakuljon ki a témáról. Szóval, ha idegenek megkérdezik, hogy jó baba? Kedves Anyukák! Igen, jó. Akkor is ha "hasfájós", ha sokat sír, ha nem alszik, ha nyűgös. Igen, JÓ. Képzeljük el magunkat egy gyomorrontás alkalmával, biztosan nem tudnánk nyugodtan szundikálni. A baba meg álomba sírhatja magát egyedül a kiságyában, babakocsiban, mert majd megszokja. Ugye nem? Nagyobb babánál meg lessük, hogy milyen oka lehet annak, hogy többször ébred éjjel, vagy nehezen alszik el. Persze, biztos a foga vagy kevés a tej. Netán pszichés vagy a rossz nevelés. Holott a 3 év alatti gyerekek 2%-a tejallergiás. És ez csak egy típus. A gyermekét az anya ismeri legjobban, ha valami bűzlik, akkor ne hagyd magad elaltatni!

Címkék: beteg anya alvás egészség gyermek tej allergia fertőzés baba nevelés fog sír tejallergia pszichés túlevés tejfehérje nyűgös büfiztetés hasfájós 3 hónapos nem alszik felkapatás jó baba álomba sír

A bejegyzés trackback címe:

https://pszichoanyci.blog.hu/api/trackback/id/tr745808426

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása