Mindenki fiút szeretne főleg egy-két lány után. Tényleg a neme a lényeg?

Ezzel a mániával akkor szembesültem, mikor második gyermekemmel voltam várandós. Egy eladó hölgy először totyogó lányomra pillant, majd gömbölyödő pocakomra és felteszi a kérdést: „Kisfiú?” „Nem, kislány” – felelem gyanútlanul, hiszen akkoriban még azt hittem, hogy a kérdés hangozhatott volna így is: „Kislány?” Majd a hölgy kedvesen lereagálja a dolgot: „Nem baj.” Valóban nem az. Nem baj, hanem egy kis ember, aki történetesen nőnemű. A jelenetet követő hónapokban, sőt még kisebbik lányom megszületése után is számtalanszor találkoztunk kisfiúban reménykedő hozzáállással és vigasztaló szavakkal, többnyire idegenektől: „Nem baj, csak egészséges legyen!” Minduntalan próbáltam kifejezni, hogy kimondottan örülünk a lánynak (természetesen a fiúnak is ugyanúgy örülnénk), legalább a két nagylány szépen összenő. Manapság sem kell aggódnunk amiatt, hogy az emberek elvesztik hitüket fiúnk születésében, ugyanis szeretnénk még a lányoknak testvérkét. Az emberek persze örülnek: „Kell egy fiú!” „Majd addig próbálkoztok, míg fiú nem lesz!” – mondják lelkesen. Erre egy félmosoly kíséretében csak annyit mondhatok „Lányt szeretnénk!”

Mi ez a fiú mánia? Manapság egy nő már mindent megtehet, amit egy férfi. Lehet topmanager, politikus, testépítő vagy buszsofőr. Utazgathat a világban, szavazhat, egyedül ücsöröghet egy pubban. Élhet házasságban, élettársi viszonyban, divatos szingliként, (nem szégyenkező vénlányként) vagy éppen egyedülálló anyaként. XY-né már egyre kevesebb van, igaz a gyermekek még többnyire édesapjuk vezetéknevét viszik tovább. A nő független, autonóm ember, nem oldalborda, férfi nélkül is entitás. A mai lányok már csak nem is kettes sorszámúak! A rendszer felborult, ideje eszmélni.

Örülni fogok, ha lesz egy fiam és annak is, ha lányom lesz. Egy új csodát, egy egyedi emberkét, egy külön kis világot szerethetünk személyében nemétől függetlenül.

Címkék: nem férfi anya lány gyermek pocak szingli házasság fiú terhes totyogó várandós egyedülálló anya élettárs

A bejegyzés trackback címe:

https://pszichoanyci.blog.hu/api/trackback/id/tr216623185

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása